Artikel travel telah berpindah ke Travelholic.my. Baca sekarang!

Utama / Blog / Umum / Blogging / Bedak Asmak untuk rawatan kulit daripada bahan semulajadi
Blogging Peraduan

Bedak Asmak untuk rawatan kulit daripada bahan semulajadi

Bedak Asmak Featured
Bedak Asmak keluaran MHAM Sdn. Bhd. dapat membantu merawat pelbagai masalah kulit secara semulajadi dan ia selamat digunakan bagi rawatan luaran dan juga dalaman pada bila-bila masa yang anda perlukan.

Bedak Asmak

Bedak Asmak diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu 100% kandungannya adalah tanah liat putih – White Kaolin Clay – yang berkualiti tinggi. Ia dijamin selamat digunakan untuk semua peringkat umur.

Bedak Asmak
Bedak Asmak dipasarkan dalam dua saiz iaitu 50g pada harga RM24 sebotol dan 150g pada harga RM38 sebotol. Sebagai permulaan anda boleh cuba botol 50g untuk lihat keberkesanannya atau jika mahu jimat beli terus 150g.
Bedak Asmak

Keistimewaan Bedak Asmak

“Bedak Asmak telah terbukti membantu merawat ekzema, psoriasis, ruam, kudis buta, kurap, panau dan lain-lain.”

Selain merawat masalah kulit di atas, ia juga mampu menghilangkan jerawat, mencantikkan dan mencerahkan kulit serta menjadikan kulit wajah licin dan lebih halus jika kerap digunakan. Bermakna ia boleh digunakan pada bila-bila masa yang diperlukan.

Ia mempunyai kadar ratio UVA yang tinggi iaitu 0.88 di dalam Boot Star Rating untuk perlindungan UVA, jadi ia mempunyai kadar perlindungan maksimum terhadap UVA yang mengelakkan kedutan, tidak menyumbat liang pori dan mampu merawat masalah kulit.

Teksturnya sangat halus yang memudahkan penyerapan oleh kulit dan ia juga boleh dimakan untuk merawat masalah dalaman seperti cirit-birit, gastrik dan gout.

Bedak Asmak
Beginilah rupa Bedak Asmak daripada tanah liat putih.
Bedak Asmak

Iklan Bedak Asmak

Iklan Bedak Asmak

Iklan Bedak Asmak

Penawar Ruam Pada Bayi

Ruam pada kulit bayi adalah perkara normal yang sering berlaku akibat kulit bayi yang sensitif dan sedang menyesuaikan diri dengan persekitaran.

Bedak Asmak merawat ekzema
Ekzema pada bayi boleh dirawat menggunakan Bedak Asmak

Bedak Asmak ini sangat sesuai untuk digunakan pada bayi bagi melegakan ruam. Oleh itu, ibu bapa dan penjaga bolehlah dapatkan bedak ini sebagai langkah persediaan jika diperlukan kemudian.

Ekzema ialah sejenis penyakit kulit yang menyebabkan radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan bersisik. Penyakit ini ada kaitan dengan tindakbalas hipersensitif pada bahagian kulit, iaitu organ terbesar pada tubuh manusia. Kesan penyakit ini pada kanak-kanak boleh dilihat pada bahagian lutut, pelipat siku, atas punggung, buku lali, belakang telinga, muka dan kulit kepala, manakala pada orang dewasa, ia lebih ketara di belakang lutut dan pelipat siku. Penyakit ini boleh dihidapi pelbagai lapisan umur, termasuk kanak-kanak. Biasanya ia lebih banyak dihidapi oleh kanak-kanak berusia kurang dua tahun. Ekzema adalah masalah kesihatan yang ada kaitan dengan penyakit genetik (diwarisi daripada ibu bapa). – Petikan daripada Wikipedia

Ringkasan

Bedak Asmak Rawatan Kulit

Rawatan Kulit

Bedak Asmak sesuai digunakan untuk hampir semua masalah kulit seperti ruam, psoriasis, ekzema, gatal, kudis buta, kayap, demam campak dll.

Bedak Asmak Mencantikkan Kulit

Mencantikkan Kulit

Juga mampu mengecutkan jerawat (guna sebagai bedak sejuk), mencantikkan dan mencerahkan kulit jika digunakan selalu.

Bedak Asmak Mudah Guna

Mudah Digunakan

Hanya sapu sahaja Bedak Asmak pada bahagian bermasalah pada waktu pagi selepas mandi, sebelum tidur atau sekerap yang perlu.

Bedak Asmak Untuk Semua

Sesuai Untuk Semua

Bedak Asmak sesuai untuk semua peringkat umur, dari bayi hingga ke warga emas. Gunakan dengan yakin, tanpa was-was.

Bedak Asmak Boleh Makan

Boleh Dimakan

Boleh dimakan untuk masalah cirit-birit dan gout. Ianya selamat dan suci, dapatkan cara makan daripada ejen kami.

Bedak Asmak Mujarab

Mujarab & Berkesan

Dengan ratusan testimoni, produk ini telah menjadi fenomena luar biasa dan diakui oleh ribuan pelanggan yang telah membeli!

[easy-tweet tweet=”Bedak Asmak mesti dimiliki oleh setiap keluarga bagi membantu merawat masalah kulit” user=”adiazudin” template=”qlite”]

Testimoni Pengguna

Berikut ialah Instagram Feed yang dikongsikan oleh pengguna melalui hashtag #BedakAsmak #BedakAsma

Dapatkan Bedak Asmak sekarang!

Bedak Asmak

Untuk dapatkan Bedak Asmak ini mudah sahaja anda boleh terus membuat tempahan melalui WhatsApp ke 019-9708897 atau mesej di Facebook Page @bedakasma.

Boleh juga dapatkan Bedak Asmak terus melalui ejen yang berhampiran anda untuk COD – Cash on Delivery. Produk ini dikeluarkan dalam dua saiz iaitu 50g (RM24 sebotol) dan 150g (RM38 sebotol).

Iklan Bedak Asmak

Iklan Bedak Asmak

Iklan Bedak Asmak

Rujuk: Bedak Asmak

Kandungan Lain

Kandungan Lain

Nota KBAT Sejarah Tingkatan 5
Nota KBAT Sejarah Tingkatan 5
Laman web rujukan kaki travel

Tambah Komen

Baca Polisi Komen

Komen anda sangat dialu-alukan pada blog ini tetapi admin telah menetapkan piawaian dalam meluluskan komen. Komen tidak diluluskan jika terdapat perkara-perkara yang disebutkan di bawah ini:

  1. Komen adalah spam.
  2. Beriklan di ruangan komen.
  3. Mengandungi bahasa kesat dan tidak sopan.
  4. Komen tidak berkaitan topik artikel.
  5. Mengandungi singkatan perkataan.
  6. Kesalahan tatabahasa seperti perkataan bermula dengan huruf kecil di awal ayat, ejaan kata nama khas tidak dimulakan dengan huruf besar dan penggunaan elipsis sesuka hati.

Polisi ini adalah tertakluk kepada perubahan pada bila-bila masa tanpa sebarang notis.

Klik di sini untuk kirim komen

%d bloggers like this: