TIME Fibre
TIME Fibre

Blog lawan Instagram, mana pilihan bijak?

Kongsikan
Antara blog dan Instagram, mana satu saya hendak mula? Tumpuan hendaklah diberikan kepada sesuatu yang menghasilkan ganjaran jangka panjang.

Blog berlawan dengan Instagram – mana satu lebih baik? Apakah perbezaan di antara keduanya?

Mari kita kupas persoalan ini dari asas sehingga semua perkara jelas.

Perbincangan akan bersambung…

Kesimpulan

Memilih antara blogging dan Instagram adalah keputusan yang sedikit keliru bagi seseorang yang tidak mengetahui secara mendalam tentang web. Namun, setiap daripadanya mempunyai kelebihan dan kekurangan tersendiri tetapi untuk jangka masa panjang, adalah lebih berbaloi untuk melabur masa kepada blog. Ya, ia memerlukan lebih banyak masa, serta memerlukan beberapa kemahiran teknologi tetapi ganjarannya jauh lebih tinggi. Anda boleh menghasilkan pelbagai aliran pendapatan dan tahap kepercayaan orang ramai lebih tinggi menerusi artikel blog.

Memilih untuk memberi tumpuan kepada membina sebuah blog tidak bermakna anda telah meninggalkan terus Instagram. Anda masih boleh menyiarkan sesuatu kandungan yang baik pada Instagram tetapi fokus utama adalah blog.

Saya berharap artikel ini dapat membantu anda bagi memutuskan sama ada lebih baik untuk memulakan blog atau Instagram. Sekarang anda tahu pendapat saya tetapi keputusan akhir adalah milik anda!

Saya amat berharap perkongsian ini memberi manfaat kepada pembaca. Ikuti saya di Twitter untuk berhubung.

Adi Azudin

Menulis tutorial sejak 2014 sebagai panduan untuk diri sendiri dan akhirnya berkongsi panduan berkenaan di blog ini.

Panduan lain untuk dibaca

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Penafian: Beberapa pautan pada blog ini adalah pautan afiliasi. Segala pautan ini adalah tidak memberikan anda sebarang kos tambahan, saya akan mendapat peratusan yang kecil iaitu komisen jika anda membuat pembelian dan saya hanya mengesyorkan produk yang terbaik!