Rakan Blogger
Rakan Blogger
Blog lawan Instagram Featured

Blog lawan Instagram, mana pilihan bijak?

Antara blog dan Instagram, mana satu saya hendak mula? Tumpuan hendaklah diberikan kepada sesuatu yang menghasilkan ganjaran jangka panjang.

Blog berlawan dengan Instagram – mana satu lebih baik? Apakah perbezaan di antara keduanya?

Mari kita kupas persoalan ini dari asas sehingga semua perkara jelas.

Perbincangan akan bersambung…

Kesimpulan

Memilih antara blogging dan Instagram adalah keputusan yang sedikit keliru bagi seseorang yang tidak mengetahui secara mendalam tentang web. Namun, setiap daripadanya mempunyai kelebihan dan kekurangan tersendiri tetapi untuk jangka masa panjang, adalah lebih berbaloi untuk melabur masa kepada blog. Ya, ia memerlukan lebih banyak masa, serta memerlukan beberapa kemahiran teknologi tetapi ganjarannya jauh lebih tinggi. Anda boleh menghasilkan pelbagai aliran pendapatan dan tahap kepercayaan orang ramai lebih tinggi menerusi artikel blog.

Memilih untuk memberi tumpuan kepada membina sebuah blog tidak bermakna anda telah meninggalkan terus Instagram. Anda masih boleh menyiarkan sesuatu kandungan yang baik pada Instagram tetapi fokus utama adalah blog.

Saya berharap artikel ini dapat membantu anda bagi memutuskan sama ada lebih baik untuk memulakan blog atau Instagram. Sekarang anda tahu pendapat saya tetapi keputusan akhir adalah milik anda!

Saya amat berharap perkongsian ini memberi manfaat kepada pembaca. Ikuti saya di Twitter dan saluran Adi Azudin.