Artikel travel telah berpindah ke Travelholic.my. Baca sekarang!

Utama / Blog / Berita / Diskaun 50% Tambang LRT Pada Awal Pagi
Berita Tempatan

Diskaun 50% Tambang LRT Pada Awal Pagi

Diskaun Tambang LRT
Imej: MYrapid
Pengguna LRT diberi pilihan untuk menjimatkan kos perjalanan ke tempat kerja dengan diskaun 50 peratus bagi tambang ke destinasi yang dituju. Tetapi hendaklah melakukan perjalanan pada awal pagi bermula 6 pagi hingga 7 pagi sahaja.

Prasarana Malaysia Berhad telah membuat pengumuman diskaun 50 peratus bagi tambang LRT dan Monorel yang menggunakan perkhidmatan ini seawal jam 6 pagi hingga 7 pagi pada hari bekerja bermula 16 September 2016 sehingga diberitahu kelak.

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Prasarana, Dato’ Azmi Abdul Aziz berkata tambang diskaun 50 peratus akan ditawarkan kepada semua pelanggan yang menggunakan mod pembayaran tanpa tunai iaitu menggunakan kad prabayar Touch ‘n Go, Kad MyRapid, MyRapid Smart 7 dan MyRapid Smart 30. Bagi warga emas, pelajar dan orang kelainan upaya dengan pemegang kad konsesi akan menikmati kadar diskaun dari harga semasa.

Dato’ Azmi Abdul Aziz berkata lagi dengan tawaran diskaun 50 peratus ini beliau berharap dapat menggalakkan sebahagian pengguna yang menggunakan perkhidmatan pada waktu puncak (7 hingga 9 pagi) untuk menukar corak perjalanan mereka dengan memulakan perjalanan dengan lebih awal agar kesesakan waktu puncak di beberapa stesen dapat dikurangkan.

Diskaun Tambang LRT - Kesesakan Stesen Chan Sow Lin
Suasana sesak ketika waktu puncak di Stesen Chan Sow Lin
Imej: Harian Metro

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.myrapid.com.my, emel suggest@rapidkl.com.my atau hubungi talian khidmat pelanggan 03-78852585.

Sumber: MYrapid

Kandungan Lain

Kandungan Lain

Nota KBAT Sejarah Tingkatan 5
Nota KBAT Sejarah Tingkatan 5
Laman web rujukan kaki travel

Tambah Komen

Baca Polisi Komen

Komen anda sangat dialu-alukan pada blog ini tetapi admin telah menetapkan piawaian dalam meluluskan komen. Komen tidak diluluskan jika terdapat perkara-perkara yang disebutkan di bawah ini:

  1. Komen adalah spam.
  2. Beriklan di ruangan komen.
  3. Mengandungi bahasa kesat dan tidak sopan.
  4. Komen tidak berkaitan topik artikel.
  5. Mengandungi singkatan perkataan.
  6. Kesalahan tatabahasa seperti perkataan bermula dengan huruf kecil di awal ayat, ejaan kata nama khas tidak dimulakan dengan huruf besar dan penggunaan elipsis sesuka hati.

Polisi ini adalah tertakluk kepada perubahan pada bila-bila masa tanpa sebarang notis.

Klik di sini untuk kirim komen

%d bloggers like this: