Artikel travel telah berpindah ke Travelholic.my. Baca sekarang!

Utama / Blog / Berita / Grab Kini Mengembangkan Operasi GrabCar di Melaka dan Kota Kinabalu
Berita Tempatan

Grab Kini Mengembangkan Operasi GrabCar di Melaka dan Kota Kinabalu

GrabCar
Imej: Grab
Sejak GrabCar beroperasi di Lembah Klang pada 2014, perkhidmatan ini terus berkembang ke empat bandaraya utama di Malaysia iaitu Johor Bahru, Pulau Pinang dan terkini Melaka serta Kota Kinabalu.

Perkhidmatan GrabCar di dua buah bandaraya ini iaitu Melaka dan Kota Kinabalu dilancarkan berdasarkan faktor kepesatan atau tarikan pelancong yang datang. Bandaraya Melaka telah diwartakan oleh UNESCO sebagai Bandar Warisan Dunia yang dikenali menerusi nilai-nilai tradisional dan budayanya. Manakala Kota Kinabalu pula merupakan salah satu destinasi tarikan pelancong dengan kecantikan alam semulajadi, ditambah pula dengan peluang ekonomi yang terdapat di kedua-dua lokasi ini. Oleh itu, Grab mengambil peluang bagi menampung perkhidmatan kereta sewa di sini.

“GrabCar kini beroperasi di 5 buah bandaraya iaitu Lembah Klang, Johor Bahru, Pulau Pinang, Melaka dan Kota Kinabalu.”

Waiting GrabCar
Ramai pengguna memilih GrabCar berbanding teksi

“Grab sudah berada di bandar-bandar ini ketika memulakan perkhidmatan MyTeksi, oleh itu GrabCar bertujuan bagi melengkapkan perkhidmatan teksi sedia ada dengan menawarkan pilihan pengangkutan alternatif yang mudah dan mampu milik di lokasi-lokasi pelancongan yang padat dengan penduduk di mana pengangkutan, lalu lintas dan tempat letak kenderaan sering menjadi isu.” Kata Jaygan Fu, Ketua Grab Malaysia

Untuk maklumat lanjut berkaitan GrabCar, boleh klik di sini.

Kandungan Lain

Kandungan Lain

Nota KBAT Sejarah Tingkatan 5
Nota KBAT Sejarah Tingkatan 5
Laman web rujukan kaki travel

Tambah Komen

Baca Polisi Komen

Komen anda sangat dialu-alukan pada blog ini tetapi admin telah menetapkan piawaian dalam meluluskan komen. Komen tidak diluluskan jika terdapat perkara-perkara yang disebutkan di bawah ini:

  1. Komen adalah spam.
  2. Beriklan di ruangan komen.
  3. Mengandungi bahasa kesat dan tidak sopan.
  4. Komen tidak berkaitan topik artikel.
  5. Mengandungi singkatan perkataan.
  6. Kesalahan tatabahasa seperti perkataan bermula dengan huruf kecil di awal ayat, ejaan kata nama khas tidak dimulakan dengan huruf besar dan penggunaan elipsis sesuka hati.

Polisi ini adalah tertakluk kepada perubahan pada bila-bila masa tanpa sebarang notis.

Klik di sini untuk kirim komen

%d bloggers like this: