Artikel travel telah berpindah ke Travelholic.my. Baca sekarang!

Utama / Blog / Tutorial / Web / Invois PayPal
Tutorial Web

Invois PayPal

Invois Paypal
Bagaimanakah cara melalui PayPal untuk kutip bayaran daripada seseorang client yang tidak memiliki akaun PayPal? Adakah boleh?

Cara Buat Invois PayPal

Kemukakan Invois Paypal untuk caj pelanggan yang tidak memiliki akaun PayPal. Caranya cukup mudah, invois dibuat melalui akaun PayPal anda. Setelah siap, invois hendaklah dihantar ke email pelanggan untuk mereka klik dan bayaran boleh dibuat secara online melalui pautan yang tersedia pada invois. Caj diambil melalui kad bank (Debit / Credit), cara yang sama seperti membeli barang.

Ingat! Anda tidak perlu paksa mereka untuk buat akaun PayPal. 😀

Lihat Contoh

Contoh invois yang pernah saya buat untuk tujuan ini. Lihat imej di bawah.

Request Money
Invois PayPal

Saya juga baru tahu sebenarnya, selepas berhubung dengan seorang pelanggan dari firma guaman di Overland Park, Kansas, USA. Buat kerja editing untuk beliau, akhir sekali apabila hendak kutip bayaran, beliau tidak memiliki akaun PayPal. Disebabkan itu, baru saya guna kaedah diatas.

Jika anda bekerja secara online, adalah wajib memiliki akaun PayPal bagi memudahkan berurusan dengan pelanggan luar negara.

Buat akaun PayPal anda di sini.

Kandungan Lain

Kandungan Lain

Nota KBAT Sejarah Tingkatan 5
Nota KBAT Sejarah Tingkatan 5
Laman web rujukan kaki travel

2 Komen

Baca Polisi Komen

Komen anda sangat dialu-alukan pada blog ini tetapi admin telah menetapkan piawaian dalam meluluskan komen. Komen tidak diluluskan jika terdapat perkara-perkara yang disebutkan di bawah ini:

  1. Komen adalah spam.
  2. Beriklan di ruangan komen.
  3. Mengandungi bahasa kesat dan tidak sopan.
  4. Komen tidak berkaitan topik artikel.
  5. Mengandungi singkatan perkataan.
  6. Kesalahan tatabahasa seperti perkataan bermula dengan huruf kecil di awal ayat, ejaan kata nama khas tidak dimulakan dengan huruf besar dan penggunaan elipsis sesuka hati.

Polisi ini adalah tertakluk kepada perubahan pada bila-bila masa tanpa sebarang notis.

Klik di sini untuk kirim komen

  • Panduan lama seperti ini, sama ada dari ebook atau artikel percuma dalam blog, sudah tidak boleh dipraktikkan lagi. Polisi oleh pihak PayPal sentiasa berubah-ubah dan jika anda tidak mengikut polisi yang terbaru, anda menanggung risiko yang tinggi dan cuma tunggu masa sahaja untuk menimpa masalah yang tidak diingini.

    • Masalah yang dibangkitkan tiada, sebabnya saya buat perkara ini. Semua yang saya cakap di atas, saya buat selalu. Jika tiba-tiba perkara ini tidak boleh dibuat lagi, saya akan kemaskini artikel ini secepat mungkin.

%d bloggers like this: