Diskaun 50% Tambang LRT Pada Awal Pagi

Prasarana Malaysia Berhad telah membuat pengumuman diskaun 50 peratus bagi tambang LRT dan Monorel yang menggunakan perkhidmatan ini seawal jam 6 pagi hingga 7 pagi pada hari bekerja bermula 16 September 2016 sehingga diberitahu kelak.

Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Prasarana, Dato’ Azmi Abdul Aziz berkata tambang diskaun 50 peratus akan ditawarkan kepada semua pelanggan yang menggunakan mod pembayaran tanpa tunai iaitu menggunakan kad prabayar Touch ‘n Go, Kad MyRapid, MyRapid Smart 7 dan MyRapid Smart 30. Bagi warga emas, pelajar dan orang kelainan upaya dengan pemegang kad konsesi akan menikmati kadar diskaun dari harga semasa.

Dato’ Azmi Abdul Aziz berkata lagi dengan tawaran diskaun 50 peratus ini beliau berharap dapat menggalakkan sebahagian pengguna yang menggunakan perkhidmatan pada waktu puncak (7 hingga 9 pagi) untuk menukar corak perjalanan mereka dengan memulakan perjalanan dengan lebih awal agar kesesakan waktu puncak di beberapa stesen dapat dikurangkan.

Diskaun Tambang LRT - Kesesakan Stesen Chan Sow Lin
Suasana sesak ketika waktu puncak di Stesen Chan Sow Lin
Imej: Harian Metro

Untuk maklumat lanjut, sila layari www.myrapid.com.my, emel suggest@rapidkl.com.my atau hubungi talian khidmat pelanggan 03-78852585.

Sumber: MYrapid

Grab Kini Mengembangkan Operasi GrabCar di Melaka dan Kota Kinabalu

Perkhidmatan GrabCar di dua buah bandaraya ini iaitu Melaka dan Kota Kinabalu dilancarkan berdasarkan faktor kepesatan atau tarikan pelancong yang datang. Bandaraya Melaka telah diwartakan oleh UNESCO sebagai Bandar Warisan Dunia yang dikenali menerusi nilai-nilai tradisional dan budayanya. Manakala Kota Kinabalu pula merupakan salah satu destinasi tarikan pelancong dengan kecantikan alam semulajadi, ditambah pula dengan peluang ekonomi yang terdapat di kedua-dua lokasi ini. Oleh itu, Grab mengambil peluang bagi menampung perkhidmatan kereta sewa di sini.

“GrabCar kini beroperasi di 5 buah bandaraya iaitu Lembah Klang, Johor Bahru, Pulau Pinang, Melaka dan Kota Kinabalu.”

Waiting GrabCar
Ramai pengguna memilih GrabCar berbanding teksi

“Grab sudah berada di bandar-bandar ini ketika memulakan perkhidmatan MyTeksi, oleh itu GrabCar bertujuan bagi melengkapkan perkhidmatan teksi sedia ada dengan menawarkan pilihan pengangkutan alternatif yang mudah dan mampu milik di lokasi-lokasi pelancongan yang padat dengan penduduk di mana pengangkutan, lalu lintas dan tempat letak kenderaan sering menjadi isu.” Kata Jaygan Fu, Ketua Grab Malaysia

Untuk maklumat lanjut berkaitan GrabCar, boleh klik di sini.

IKEA Cheras Kini Dibuka

Pembukaan IKEA Cheras

Saya tidak pergi ke pembukaan IKEA Cheras semalam, saya dah agak pasti ramai orang yang sanggup pergi semata-mata jualan murah dan beberapa acara yang dibuat semasa pembukaan. Jadi, saya pergi hari ini 20 November 2015, adalah sedikit barang yang dibeli sambil makan-makan di restoran baru. 😀

Lokasi IKEA Cheras di Jalan Cochrane, lalu sahaja di jalan berkenaan pasti nampak bangunan besar warna biru dengan logo IKEA, itu trademark yang sudah terkenal. Lokasinya cukup strategik, paling hampir dengan MRT Cochrane dan Sunway Velocity (akan datang). LRT Maluri atau Chan Sow Lin juga tidak jauh untuk ke sini.

IKEA dibuka setiap hari dari 9:30 pagi hingga 11:00 malam. Tahukah anda bahawa IKEA Cheras saiznya 20 peratus lebih luas daripada IKEA Damansara.

Panorama Luar - IKEA Cheras
Bahagian luar masih terdapat kerja-kerja pembinaan yang sedang dilakukan
Pic 1 - IKEA Cheras
Orang ramai yang hadir pada hari ke-2 IKEA Cheras beroperasi
Panorama Pokok - IKEA Cheras
Bahagian pokok dan perabot luar rumah
Pic 25 - IKEA Cheras
Harga promosi Skreia Chest RM39

IKEA Restaurant

Pic 33 - IKEA Cheras
Restoran IKEA yang semestinya menjadi tumpuan
Pic 35 - IKEA Cheras
Suasana pengunjung yang sedang menikmati makanan di sini
Pic 36 - IKEA Cheras
Tangga utama di pintu masuk

Promosi Pembukaan

Promosi pembukaan masih berlangsung sekarang selama 4 hari sehingga Ahad, 22 Nov. Lihat Facebook Page IKEA Malaysia untuk mengetahui sebarang kemaskini terbaru.

Iklan pembukaan IKEA Cheras

Mari luangkan masa hujung minggu ini di IKEA Cheras!